Veilig sportklimaat

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Veilig sportklimaat

De KNBSB heeft als motto: Respect the game. Met het motto roept zij iedereen op om respect voor de wedstrijd en het spel te hebben én daarmee dus ook voor elkaar! Veiligheid, sportiviteit en respect zijn sleutelbegrippen die aan Respect the game zijn gekoppeld. Urban 010 omarmd dit gedachtegoed en schenkt binnen al haar verenigingsactiviteiten aandacht aan dit thema.

Regels en afspraken, in de vorm van omgangsvormen, zijn nodig om de vereniging goed te kunnen besturen, een gezond sportklimaat te creëren en de (gehuurde) accommodaties heel, schoon en veilig te houden. Wij geloven erin dat door het hanteren van regels, op den duur ook de uitstraling van de vereniging naar buiten en de prestaties op het veld positief beïnvloed zullen worden. Zo zijn er omgangsvormen opgesteld voor spelers, voor ouder/ verzorgers, voor coaches/ begeleiders en voor toeschouwers. Naast deze omgangsvormen hebben alle coaches en begeleiders van teams de Gedragscode van NOC*NSF en de KNBSB ondertekend.

De jeugdteams van Urban 010 (aspiranten & junioren) krijgen elk seizoen standaard een aantal maatschappelijke lessen aangeboden. Deze lessen vervangen de reguliere trainingen en worden verweven in het aanbod. Binnen deze lessen is er aandacht voor sociale vaardigheden, moreel redeneren en het verkrijgen van impulscontrole. Zo leren spelers de juiste keuzes te maken op school, op straat of in andere kwetsbare situaties.